Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een mooie diepgaande massage die vanuit India preventief wordt toegepast. In onze westerse cultuur zetten we dit voor talloze klachten in zoals bijvoorbeeld:

  • Weinig energie
  • Lichamelijke spanning
  • Last van hoofdpijn
  • Piekeren
  • Slecht in slaap komen of niet lekker doorslapen
  • Weinig weerstand
  • Minder in balans zijn of wat sneller uit je humeur zijn.
  • Rugklachten/nekklachten

 

Werkwijze:

Door kloppen, kneden, skinrollen, schudden, wrijven en wringen van de huid wordt de doorbloeding beter en kan er meer energie en levenskracht naar dit deel van het lichaam stromen. Het bevordert ontspanning in de spieren en de afvoer van gifstoffen. Marmapunten zijn drukpunten in je lichaam. Deze worden gestimuleerd door ze met een cirkelende beweging zorgvuldig vast te houden terwijl er een stevige druk wordt uitgeoefend. Hierdoor wordt je lichaam aangezet om blokkades los te laten zodat de energie weer kan stromen.

Ik werk met warme basisoliën, zoals sesamolie die een zeer sterke werking heeft en diep in het lichaam doordringt. Dit geeft je een diepe ontspanning.

De Ayurvedische massage is al eeuwen oud. Deze massage brengt zowel in het fysieke als in het mentale lichaam de energie in beweging, waardoor er een reinigingsproces op gang komt en je van binnenuit zult helen.

Fysieke uitingen zijn bijvoorbeeld dat de urine en ontlasting van kleur en samenstelling kunnen veranderen. Dit komt doordat de massage onder andere de bloedsomloop, het lymfestelsel, de opname van voedingsstoffen, de doorbloeding van de organen en uitscheiding van gifstoffen stimuleert. De massage heeft  een positieve, rustgevende uitwerking op het zenuwgestel. Massage maakt het lichaam krachtig en zuiverder waardoor je minder snel ziek zal worden.

Op mentaal gebied kan het zijn dat er een verandering optreedt waarbij je oude emoties (bijvoorbeeld boosheid, verdriet, teleurstelling) bewust gaat ervaren. De beperkende obstakels worden losgelaten en er komt ruimte voor in de plaats. Gedachten kunnen tot rust komen en je kunt beperkende gedachten loslaten.

Er kunnen zich veranderingen aandienen die kunnen leiden tot inzichten, groei, en zelfontwikkeling.